קורסים בישראל
 
 

הכל על קורס גישור

 
 

חיינו, ונפלאים ככל שיהיו כפי שוודאי נגדיר אותם, עשויים להיות לא אחת גם רצופים באתגרים, הבאים לידי ביטוי בסכסוכים שונים בינינו לבין אחרים. אלה יכולים להיות סכסוכים בין בני זוג, שלא מצליחים לגשר על הפער, סכסוכים בין שותפים עסקיים, סכסוכים במקום העבודה ואפילו סכסוכים בין שכנים. המורכבות שבכך יכולה להוביל לקושי של ממש, המצריך סיוע של גורם חיצוני ניטרלי – מגשר.

מהו הליך גישור?

הליך גישור מהווה פתרון למצבים כאלה ואחרים והוא כלי יעיל בהתמודדות עם סכסוכים. מדובר בתהליך שיטתי, שנועד ליישב קונפליקטים שונים מחוץ לכתליו של בית המשפט והוא נעשה בעזרתו של מגשר מוסמך. גישור, כאמור, יכול להתבצע בין אנשים פרטיים, בין בעלי עסקים, בין חברות בסדרי גודל שונים ואפילו בין גופים מסחריים ענקיים. במסגרת הליך זה אפשר להגיע להסכמות ולפתור את הסכסוך מבלי לגרום לנזקים, שיכולים להוביל להפסדים כספיים, או חלילה לעוגמת נפש.

אילו סוגי גישורים יש?

ישנם סוגים שונים של גישורים:

  1. גישור גירושין – מדובר באחד מסוגי הגישורים הנפוצים כיום, המתקיים במקרים של פרידה והרצון להתחיל הליך של גירושין. הוא יכול להיערך בזמן הנישואין, לפני או אחרי שבוחרים לפרקם.
  2. גישור עסקי – גישור זה מתמקד ביישוב סכסוכים בין שותפים, בין מתחרים עסקיים ובין עסקים מתחומים שונים ומטרתו לצמצם פערים, הצצים ועולים תוך כדי מחלוקות עסקיות ולהגיע לפתרון המקובל על ידי שני הצדדים.
  3. גישור בין צרכנים לבין בתי עסק – צרכנים רבים מוצאים את עצמם לא מסופקים בשל שירות לקוי, מוצר שאיננו איכותי ועוד. הדבר מוביל פעמים רבות לסכסוך בין הצרכן לבין נותן השירות, מה שמצריך סיוע של מגשר מקצועי, שיעזור בהליך של גישור.
  4. גישור בין רשויות לאזרחים – כאן מדובר בסכסוכים בין אזרחים לעיריות, או בין אזרחים למועצות מקומיות.
  5. גישור בין שכנים – לצערנו נפוצים מאד. אלה יכולים להיות סכסוכים בין שכנים מאותו הבניין, או שכנים המתגוררים באותו הרחוב.
  6. גישור בין יורשים – המתבקש בשל סכסוכי ירושה.
  7. גישור בין עובד למעביד או בין העובדים – קורה פעמים רבות במקומות עבודה שונים.
  8. גישור מדיני – מתמקד במקרים של סכסוכים בין מדינות או בין מנהיגים.

מה זה קורס גישור? מה מטרותיו?

כדי לעסוק בתחום הגישור, יש לרכוש את כל הידע הנדרש לשם כך, כמו גם את הכלים העומדים לרשותו של המגשר. קורס גישור, במקרים אלה, הוא הדרך הנכונה לעשות זאת. מטרותיו העיקריות של קורס זה היא לספק למעוניינים לעסוק בתחום זה לקבל את כל המידע, שלו הם זקוקים, כדי שיוכלו לבצע את הליך הגישור בצורה המקצועית והנכונה.

למי נועד קורס גישור?

קורס הגישור פונה לקהל הרחב, ולמעשה כל אחד יכול לקחת בו חלק. יחד עם זאת, ישנו קהל יעד מסוים שיכול למצוא בו פתרון נהדר, בין אם אלה אנשי מקצוע, העובדים לא מעט מול אנשים אחרים ובין אם אלה אנשים פרטיים, המוצאים את עצמם באופן תדיר מול סכסוכים. אלה יכולים להיות עורכי דין, למשל, הזקוקים לכלים נוספים שיעזרו להם בפתרון סכסוכים, אלה יכולים להיות אנשים העובדים מול הקהילה, נותני שירות, מנהלים בכירים שמחפשים כלים גישוריים איכותיים שיעזרו להם בעבודה, מורים, מטפלים בתחומים שונים ועוד. 

מה לומדים בקורס גישור?

קורס זה משלב בין תכנים עיוניים לתכנים תיאורטיים והוא נוגע בשאלות רבות ומעמיקות הרלוונטיות לעולם הגישור. הוא כולל, בין היתר, נושאים הקשורים במיומנויות הבסיסיות הנדרשות להליך הגישור, הוא דן בסוגים שונים של קונפליקטים, בניהול משא ומתן, בתקשורת בין אישית, בתפקידו של המגשר, בשלבי הגישור, באתיקה בגישור, בסוגי גישור שונים ועוד.

אילו תחומי עיסוק ניתן להשיג בעקבות הקורס?

בוגרי הקורס, המסיימים אותו בהצלחה, יכולים להשתלב במסגרות שונות ולהציע את שירותיהם כמגשרים מוסמכים.

אפשר להשתלב בשוק העבודה במקומות רבים ומגוונים מאד, לעזור לפתור סכסוכים בינאישיים, סכסוכים מוניציפאליים למשל, סכסוכים הקשורים לבני זוג ועוד. ניתן לעבוד בארגונים בסדרי גודל שונים ולהתמקד בגישור אירגוני ואפשר גם לעזור לבני משפחה או לחברים להתמודד כהלכה במצבים לא פשוטים של סכסוכים. תודות להסמכה המקצועית, לידע וגם לכלים שניתנו במהלך הקורס יכולים הבוגרים לצאת לדרך ולסייע לכל אלה, המעוניינים לפתור מחלוקות פשוטות או מורכבות.

 חזרה לעמוד קורסים

Valig XHTML 1.0